Zoals ik al zei is het super simpel. Ik haal eerst een scheut (4 eetlepels ongeveer) yoghurt uit het pak, zodat dit op kamertemperatuur kan komen. Daarna doe ik de melk in een pan en verwarm het tot 90 graden. Ik zet het vuur uit en laat de melk afkoelen tot zo’n 40 graden. Daarna schep ik de yoghurt, die ik op kamertemperatuur hebt laten komen, door de melk en roer dit even goed door. Vervolgens giet ik het in een weckpot, wikkel deze in een handdoek en daarna een fleece deken en stop deze in een pan zodat de doeken erom heen blijven zitten. Daarna zet ik het weg op een plekje waar het niet snel afkoelt (dus niet bij een raam, maar in de woonkamer is prima). Ik maak de yoghurt vaak rond het koken van het avondeten en daardoor staat deze bij mij zo’n 12 uren (van 19:00 tot 07:00). De volgende ochtend haal ik het eruit, roer deze even goed door en je kunt het eten! Ik vind het zelf wel het lekkerst om hem nog even een aantal uren in de koelkast te zetten!