Fotoshoot in de winter

Veel klanten boeken in een fotoshoot in het voorjaar en dat snap ik heel goed, want fris groen, betere temperaturen, zon. Toch ben ik zelf een voorstander van een fotoshoot doen in de winter. In deze blog wil ik jou een paar tips geven en wellicht overhalen om toch een shoot in de winterperiode te boeken :). En, onderaan staat een leuke korting voor de winterperiode. Dus scroll vooral verder. 

Previous
Next

Reden 1: met een fotoshoot in de winter pak je de mooiste zon

In de winter is het zonlicht zoveel mooier dan in de zomer. De zon komt later op en gaat eerder onder waardoor je gemakkelijker de mooiste fotografie momenten meepakt. In de winter staat de zon lager, waardoor er veel zachter licht ontstaat dan in de zomer. Daarnaast zijn de schaduwen minder hard waardoor het voor mij als fotograaf veel leuker is om met licht te spelen.

Reden 2: de winter heeft de mooiste kleuren voor een fotoshoot

De bomen hebben een mooie donker groene kleur, het riet is prominent aanwezig en de felle groenen kleuren zijn vervangen door aardetinten. Hierdoor ben ik van mening dat de omgeving veel rustiger is voor jullie beelden. 

Reden 3: tijdens een fotoshoot in de winter heb je minder last van voorbijgangers

De derde reden waarom een fotoshoot laten maken in de winter zo fijn is, is dat het overal heel erg rustig is. In de zomer zijn er veel mensen overal aan het wandelen en in de winter blijven de meeste mensen lekker binnen. Hierdoor kunnen wij ongestoord foto’s maken van jullie gezin, van jullie zwangerschap of juist een prachtig portret van jou als ondernemer.

Reden 4: je kunt je tijdens de fotoshoot kleden in de mooiste wolletjes

Je kunt je heerlijk warm kleden met de fijnste stoffen. Een warme sjaal, dikke trui, mooi mutsen. Op bovenstaande foto’s had de mama van dit meisje ervoor gekozen om lekker warme thermokleding onder de kleertjes aan te trekken, zodat ze het niet zo koud had. Mega goede tip! En nu we het toch over styling hebben, je kunt ook altijd een thermobeker meenemen met warme chocolademelk of thee 🙂

En dan niet echt een reden, maar wel om je over de streep trekken. Ik doe de wintershoots op locaties met een maximale loopafstand van 5 minuten vanaf de auto. Dus, zodra we klaar zijn, kunnen jullie zo weer terug in de auto om op te warmen :)!