5 redenen om een fotoshoot in de moestuin te boeken

Een fotoshoot in de moestuin boeken is best wel een drempel om te nemen. Ik begrijp dat heel goed, want hoe bereid je je voor, wat als je kinderen er niet zoveel zin in hebben, wat als je niet weet wat je aan moet trekken en zo zijn er nog heel veel vragen die er door je hoofd gaan voordat je een fotoshoot boekt. In de komende weken ga ik je meenemen om al deze vragen voor je te beantwoorden, zodat je met volle overtuiging je fotoshoot kan gaan boeken! Ik bied, als fotograaf en groot moestuinfan, een fotoshoot in de moestuin aan. Waarom je daarvoor zou kunnen kiezen lees je hieronder. 

Reden 1: een fotoshoot in de moestuin is een vertrouwde omgeving voor iedereen

Je eigen omgeving is toch wel de plek waar iedereen zich op zijn gemak voelt. Al je eigen spulletjes zijn bij de hand, je kent de mooiste plekjes, maar ook hoef je er niet voor te reizen. Ik heb gemerkt dat dit vooral voor de kinderen heel fijn is. Op een vreemde locatie moeten kinderen altijd langer wennen. Als ik bij een gezin thuis of op de moestuin kom, laten ze me altijd van alles zien en kunnen ze mij van alles vertellen. Regelmatig komt de hele trekker serie of het verhaal over die ene fiets erbij

Reden 2: tijdens een fotoshoot in de moestuin ontstaan echte momenten

Ook tijdens een fotoshoot in het bos fotografeer ik echte momenten, maar zo echt als in je eigen huis of tuin krijg je ze niet. Je bent met elkaar bezig in jullie eigen omgeving. Je speelt met elkaar, er wordt gevallen, er wordt geknoeid, er wordt getuinierd, er wordt gelachen, er wordt uitgelegd. Allemaal momenten die je niet zo snel vast laat leggen, maar juist zo waardevol zijn. Je hoeft verder ook niet te poseren (oké, misschien 1 gezinsfoto aan het einde), maar jullie gaan gewoon lekker jullie gang. 

Reden 3: mama staat op de foto

Zeg nou zelf, hoe vaak staan wij als moeders zelf op de foto. We maken ze meestal :)! Ik druk mijn man meestal de camera in de handen en zeg: “ik wil bewijs dat ik er ook bij was”. Dat gebeurd alleen meestal tijdens de uitjes en niet tijdens de momenten we voor lief nemen. De foto’s van de snottebel afvegen van je kind of de troostende arm om zijn schouders als dat nodig is. 

Reden 4: een moestuin is vaak voor iedereen een lievelingsplek

Wij als (moes)tuinierende mama’s steken flink wat tijd en energie aan hoe onze tuin eruit ziet. We willen dat het een mooie plek is, ook voor de kinderen. We willen kinderen met blote voeten zien aardbeien plukken. We steken onze zorg om de mooiste bloemen, de lekkere groente en de mooiste creaties te maken. Dat is het waard om vastgelegd te worden!

Reden 5: een fotoshoot als herinnering voor later

Een herinnering voor later is bijzonder. Een tastbare herinnering om naar terug te kijken. Ik maak zelf fotoalbums voor mijn kinderen en hoe bijzonder is het om ze daar zelf in te zien kijken. Kijken naar de groei en de verandering die ze doormaken. Ik lever bij mijn moestuinshoots een fotoalbum, zodat deze herinnering ook voor jullie direct levendig is.