Brabants Boerderijtje - Thuis bij Sander en Lieke

Inmiddels alweer een paar weken terug was ik bij Sander en Lieke en hun 2 prachtige kinderen op de boerderij. Zij hebben in Brabant een prachtige plek gevonden die ze Brabants Boerderijtje noemen. Sander en Lieke hebben een prachtige visie en leven met veel respect samen met hun grond, dieren en hun tuin. Ik heb een aantal momenten vast gelegd. De eerste beelden zie je hoe Lieke samen met haar kinderen de rode kool inmaakt. 

Vervolgens was het tijd om eens even wat werk te verzetten in de moestuin. Het is nog vroeg in het seizoen dus er kan van alles voorgezaaid worden. Meehelpende kinderen maken het dan ook nog eens extra gezellig. 

De varkens op Brabants boerderijtje

Vervolgens was het tijd om de varkens te voeren. De varkens hebben een prachtig leven daar. Ze mogen heerlijk genieten van een ruim veld, waar ze in alle rust mogen opgroeien. Ze krijgen goed eten en als ze groot genoeg zijn, gaan ze naar de slager. Op deze manier hebben de beesten een prachtig leven gehad en word er met respect omgegaan met het vlees. Een prachtige manier om je vlees te vervangen voor het vlees dat we in de supermarkt kopen en waarvan je niet weet, wat voor leven de beesten hebben gehad. 

Na het voeren van de varkens was het tijd om de eieren te rapen. Ik vind kippetjes best een beetje eng, die snaveltjes en die pootjes haha! Ze vast leggen daarentegen vind ik prachtig. Kijk nou wat een mooi proces. Eieren van je eigen kippen, goed voor ons als mens en ook de kippen hebben een mooi leven. Ruimte, voer, gezelschap.

En na het rapen van de eitjes was het tijd voor het melken van de koe. Echt mensen, wat onwijs gaaf en wat een toewijding aan je visie. Er loopt een kalfje bij en die drinkt de hele dag. Een paar uur voor het melken wordt het koe even apart gezet zodat ze melk kan produceren, welke Sander en Lieke zelf gebruiken. 

En als papa aan het melken is, heb je tijd om heerlijk te spelen in de grote bult met zand of hang je aan mama’s rok 🙂

En na het melken van de koe, was het tijd om de melk te zeven, een koekje en het eten klaar te maken! Ik mocht blijven eten en kreeg de lekkerste spruitjes met spekjes van eigen varkens. Vervolgens stapte ik weer in de auto om 2 uren terug te rijden. Wat een fijne dag. Ik heb genoten, geleerd en gefotografeerd!

Fotograferen bij Sander en Lieke op Brabants Boerderijtje was echt een feest. Wil je meer blogs zien, klik dan op onderstaande link.