Fotoshoot met je kinderen - voorbereiding voor het hele gezin

Eindelijk, je hebt een fotoshoot geboekt met je gezin of familie. Misschien verwachten jullie nog een kindje en is het daarom tijd om nieuwe foto’s te laten maken. Je hebt ook al een aantal oudere kinderen die uiteraard niet ontbreken. Je ziet erg uit naar het eindresultaat, maar laten we eerlijk wezen, een beetje spannend is het ook wel. Een fotoshoot met je kinderen, want hoe gaat het zijn? Ik ga je een aantal tips en tops geven op hoe jij je kinderen het beste kan voorbereiden op een fotoshoot bij mij. 

Neem een speeltje mee tijdens de fotoshoot met je kinderen

Kinderen moeten altijd even ontdooien tijdens een fotoshoot. Super begrijpelijk natuurlijk, want in jullie vertrouwde gezin komt ineens een vrouw met grote camera mee kijken. Als je weet dat je kinderen het spannend gaan vinden kan het helpen om ze even een iets mee te geven waar ze over kunnen kletsen. Of waar we zelfs een mooie foto van kunnen maken zodat ze zien wat ik ga doen. 

Fotoshoot kinderen

Tijdens een fotoshoot met je kinderen gaan jullie lekker spelen

De omgeving van Friesland is prachtig en geeft mij de mooiste plekjes om jullie gezin te fotograferen. We kiezen een mooie locatie en gaan hier heerlijk ravotten. Lekker spelen met takken, rennen en beestjes zoeken. Tussendoor geef ik jullie wat opdrachten en verwijs jullie naar de mooiste plekjes. Hier kunnen jullie lekker knuffelen, spelen, kietelen en zo krijgen we een mooie mix aan foto’s. Door je kinderen in de voorbereiding te vertellen dat we gaan spelen en het heel gezellig gaan hebben, zullen ze niet zo nerveus zijn voor de camera. 

Tijdens een fotoshoot hoeven jullie niet in de camera te kijken

De mooiste momenten zijn de echte momenten. Zoals ik hierboven al beschreef gaan we lekker spelen en hoeven de kinderen niet recht in de camera te kijken. Zo krijg je speelse foto’s die jullie verhaal vertellen. Dus je hoeft de kinderen van te voren niet te zeggen dat goed moeten luisteren of dat stil moeten zijn, want laat ze lekker spelen en maakt contact met ze. 

Echte emoties van kinderen tijdens een fotoshoot zijn juist leuk

De foto die je hierboven ziet is mijn zoontje. Hij was hier even heel erg gefrustreerd en zette het op een gillen. Even kijken hoe mama reageert :)! De foto heeft meer dan een jaar bij ons in de woonkamer gehangen. Nog steeds is het één van mijn favoriete beelden van hem. Laat ze maar zichzelf zijn. 

Fotoshoot kinderen
Hebben jullie kinderen een voorkeur locatie voor de fotoshoot?

Met deze familie mocht ik foto’s maken op de familieboerderij. Een prachtige locatie die voor de kinderen bekend is en waar zij zich thuis voelen. Voor het ene kindje is een bekende locatie juist fijn, terwijl een ander kindje juist heel goed gaat op een nieuwe locatie waar het van alles kan ontdekken. 

Fotoshoot kinderen
Zorg dat jullie zo ontspannen mogelijk aankomen bij de fotoshoot

Hierboven zie je weer een foto van mijn zoontje. Ik zou je kinderen niet laten rijden naar de fotoshoot uiteraard, dat maakt niet echt ontspannen denk ik. Wat ik wel adviseer is om op tijd te starten met klaarmaken, zodat je in alle rust kunt vertrekken. Zet een leuk muziekje op voor de kinderen zodat ze een gezellig moment beleven met jullie in de auto. 

Fotoshoot kinderen
Neem iets te eten en te drinken mee naar de fotoshoot

Mijn laatste tip, neem iets te eten en te drinken mee naar de fotoshoot. Kinderen zijn altijd te porren voor iets lekkers. Doe iets dat ze kennen, neem een stukje fruit of een koekje mee en wat te drinken. Je last hierdoor eigenlijk een kleine pauze in en afhankelijk van de spanningsboog van de kinderen kiezen we ervoor om foto’s te maken van de ‘picknick’ of dat we het echt een pauze laten zijn. 

Super leuk dat je mijn blog hebt gelezen en ik hoop dat je er wat aan hebt! Klik op onderstaande link om terug te gaan naar de blogs.