Tips voor het plannen van een newborn fotoshoot

Van harte gefeliciteerd! Of jullie zijn nu in blijde verwachting of jullie hebben net jullie kleintje in jullie armen. Ik hoop in beide gevallen dat het super goed met jullie gaat! Je bent ongetwijfeld op deze blog omdat jullie nadenken over het inplannen van een newborn fotoshoot. Je bent uiteraard onwijs trots op jullie kleintje en dat wil je laten fotograferen, zodat je altijd terug kunt kijken naar deze mooie momenten. In deze blog ga ik je een paar tips geven om goed voorbereidt een newborn fotoshoot te plannen. 

Newborn fotoshoot

Wanneer neem je contact op om een newborn fotoshoot te plannen?

Eigenlijk zijn er twee mogelijkheden. Optie 1, je boekt een newborn shoot tijdens de zwangerschap. Het voordeel hiervan is, is dat je er zeker van bent dat je een plekje in mijn agenda hebt. Voor ons allebei heel duidelijk. Je kunt er ook voor kiezen om na de bevalling een aanvraag te doen. Meestal heb ik in de loop van de weken nog wel plekje vrij in mijn agenda, maar meestal niet gelijk dezelfde week. 

Newborn fotoshoot

Een newborn fotoshoot laat je maken als de baby tussen de 0 en de 6 weken is.

Jullie kleintje is inmiddels geboren en je hebt mij benaderd om jullie nieuwe gezinnetje te komen fotograferen. Ik adviseer altijd om de fotoshoot niet later te plannen dan 6 weken na de bevalling. Dit omdat de baby in de weken daarvoor nog veel meer slaapt en ook nog het allerkleinste is. We kunnen jullie kleintje waarschijnlijk (nooit helemaal zeker natuurlijk) nog gemakkelijk in een wiegje leggen, op het grote bed verplaatsen of verwisselen van arm zonder dat het wakker wordt. 

Welke tijden ik adviseer om een fotoshoot te plannen

Ik adviseer altijd om een baby in de ochtend te fotograferen. Ze zijn meestal in de ochtend het meest ontspannen en dat is zowel voor jullie ouders als voor de baby het prettigst. Als jullie meer kinderen hebben, zijn ook zij meestal het meest uitgeslapen in de ochtend. Mocht je oudere, schoolgaande kinderen hebben, dan kom je uiteraard op de middag uit of juist op avond! Dikke aanrader wat mij betreft, maar dan alleen in de zomer. Lees hieronder waarom. 

Newborn fotoshoot

Een newborn fotoshoot buiten

Het is zomer, lekker weer en de zon is prachtig. Een pasgeboren baby (zou het uiteraard niet in de eerste 2 weken doen), in een mandje in de mooie natuur. Al knuffelend met mama in de mooie bossen. Een feestje. De voorwaarden zijn dan echt dat het droog is en de baby goed zijn of haar temperatuur kan vasthouden. 

Super leuk dat je mijn hele blog hebt gelezen! Klik op onderstaande link om weer terug te gaan naar de blog