Hoe ziet een zwangerschap fotoshoot er uit?

Een zwangerschap fotoshoot. Ik snap het wel als jij je afvraagt hoe zo’n complete fotoshoot er ongeveer uit ziet. Het is best wel spannend. Je spreekt af en met een onbekende fotograaf en moet dan ineens leuk gaan doen voor een camera. Voor mij is het altijd heerlijk als een klant toegeeft dat het best wel een beetje spannend is. Ik doe altijd onwijs mijn best om het zo ontspannen mogelijk te laten verlopen. Hoe ik dat doe en wat je aan het einde mag verwachten lees je in deze blog. 

Fotoshoot zwangerschap

Hoe beginnen we een zwangerschap fotoshoot?

We fotograferen meestal altijd in de buitenlucht. Dat betekent dat de omgeving voor mij bekend is, maar voor jullie kan dit anders zijn. Ik weet altijd over de mooiste plekjes te vinden en al lopend zijn we hier vaak gauw. Op deze manier kunnen we een beetje kennismaken en zal je zien dat de eerste spanning wat afzakt. Eigenlijk altijd start ik met een aantal loop foto’s. Ik stuur jullie een aantal meter verderop en jullie mogen dan gezamenlijk mijn kant op komen lopen. Ik geef dan altijd opdrachten of laat jullie kletsen over een specifiek onderwerp. Zo starten we in alle ontspannenheid de fotoshoot.

Tijdens een zwangerschap fotoshoot heb ik altijd 2 camera's bij mij

Ik maak altijd gebruik van 2 camera’s met op beide camera’s een hele andere lens. De ene lens zorgt voor een foto met veel omgeving op beeld. Ik hou hier enorm van, want juist de natuur betrekken bij mijn foto’s vind ik mooi. Mijn andere lens zorgt er voor dat er meer van jou/jullie op beeld komt. Ik kan dus meer afstand nemen en juist in het begin is dat wel prettig. Verder in de shoot zijn jullie wat gewend aan mij en mijn camera’s en zullen jullie er niet eens zo heel veel van merken. 

Je zwangerschap goed op beeld tijdens een fotoshoot

In de loop van de shoot zal ik ook wat close up foto’s maken van details. Je mooie zwangere buik verdient het tenslotte om ook een aantal keer extra in het zonnetje gezet te worden. 

Knuffelen tijdens een zwangerschap fotoshoot

Het ziet er altijd prachtig uit. Knuffellende stelletjes op een foto en het is een doel voor mij als fotograaf om jullie in ontspannen modus te krijgen, zodat het ook echt ontspannen voelt. Zodat je ook echt even in het moment bent. Daarom beginnen we altijd met loop foto’s en laat ik Julie rustig wennen aan iets intiemere foto’s. 

Zwangerschap fotoshoot

Maar bovenal streef ik ernaar dat jullie onwijs veel plezier hebben samen en eventueel met jullie kinderen. Dat jullie na de shoot zeggen: “wat was het leuk”.