Blog

Fotoshoot in Esonstad
23 apr., 2024
Onlangs mocht ik een gezinsshoot doen met een prachtig gezin van drie in het schilderachtige Esonstad. Gelegen in het noorden van Friesland, biedt Esonstad een prachtige achtergrond voor het vastleggen van kostbare familiemomenten. We maakten een wandeling langs het water, bij het mooie riet en vervolgens door het mooie centrum van Esonstad. Wat was het leuk!
baby fotoshoot
20 mrt., 2024
De eerste paar dagen en weken na de geboorte van je baby zijn prachtig en intens. Je kleintje is nog zo klein en kwetsbaar, en elke dag verandert er iets. Met een newborn fotoshoot heb je een prachtige manier om deze speciale tijd vast te leggen. Kijk je mee naar de newborn fotoshoot van deze kleine man?!
Fotoshoot dagelijks leven
01 mrt., 2024
Een fotoshoot van het dagelijks leven. De momenten die we vaak vergeten, maar die ons leven bepalen. De ochtendkoffie, het ophangen van de was, het klaarmaken van een heerlijke cake en het leren fietsen. Met deze fotoshoots hoop ik een prachtig document te maken van het echte leven, een eerlijke weergave van de ups en downs.
Fotoshoot met hond
20 feb., 2024
Ik krijg vaak de vraag: mag ik mijn hond meenemen naar de fotoshoot? Ik hou ervan als een fotoshoot zo persoonlijk mogelijk is en als jullie hond daarbij hoort, dan kun je hem zeker meenemen :)! Vaak is een hond onderdeel van het gezin en daarom onwijs belangrijk en onmisbaar tijdens een fotoshoot van een gezin waar een hond een belangrijke plek heeft.
De Struintuin
09 feb., 2024
Echt oprecht één van de tofste fotoshoots die ik heb mogen doen in 2023. Zo'n shoot waarvan ik er wel 10 zou willen doen. Ik word heel gelukkig van het fotograferen van moestuinierende mensen die hun passie en hart volgen. Die ook graag met hun handen bezig zijn en de waarde hiervan in zien. De waarde van voedsel verbouwen, van voor je grond zorgen, van een blij hart door al die mooie bloemen. Ik neem je mee in hoe deze shoot verliep!
Zwangerschapsshoot met partner
03 feb., 2024
Een nieuw leven op komst is een wonderbaarlijke gebeurtenis. De maanden van verwachting vliegen voorbij en voor je het weet is je baby er. De prille momenten na de geboorte zijn intens en prachtig. Juist daarom is het waardevol om de periode van zwangerschap vast te leggen. Een zwangerschapsshoot met partner is een prachtige manier om de voorpret op jullie kindje te vereeuwigen.
Moestuin van Jessica Koomen
01 feb., 2024
Ik mocht de moestuin van Jessica Koomen fotograferen dus reed ik op een mooie woensdag naar Bennekom. Een prachtige tuin, in een mooi straatje in Bennekom. Jessica en haar man Colin, hebben van de tuin een prachtige paradijsje gemaakt.
Fotoshoot in het bos
17 jan., 2024
Een fotoshoot in het bos! Het was in december, een druilerige herfstdag, want de regen kwam met momenten uit de lucht vallen, terwijl er 5 minuten later weer een prachtige zon schoon in het bos. We hadden van te voren al even contact gehad, want waar zullen we voor kiezen? Door laten gaan met kans op een bui of verplaatsen. We kozen uiteindelijk voor doorgaan en we werden beloond met een prachtige herfstzon en een regenboog.
Fotoshoot in de moestuin
13 jan., 2024
Een fotoshoot in de moestuin. Iets wat ik hier nog niet heel veel heb gedeeld is dat ik een mega fan ben van moestuinen in combinatie met gezinnen fotograferen. Ik heb zelf een aardige moestuin/bloementuin en hou erg van het creëren van een mooie tuin, zodra de eerste zonnestralen zich weer aandienen. Ik heb jaren lang mijn eigen kinderen en het hele moestuin proces vastgelegd en vind het nu fantastisch om dit voor klanten te mogen doen! Lees je mee?
Fotoshoot bij gezin thuis
10 jan., 2024
De fotoshoot bij dit leuke gezin thuis was echt een feestje. Er stond een grote verbouwing van het huis op de planning en daarom was het een goed idee om een fotoshoot te boeken, met het 'oude' huis dat er nog stond! We kozen een paar mooie momenten uit die kenmerkend zijn voor ze en die momenten mocht ik vast leggen. In deze blog neem ik je mee in de fotoshoot.
Mijn fotografie jaar
30 dec., 2023
Het afgelopen jaar was prachtig! Ik heb onwijs veel mooie gezinnen, zwangere vrouwen, pasgeboren baby’s en families mogen vastleggen. Ik heb naast deze mooie fotoshoots ook een aantal brandingshoots en day in the life reportages mogen maken. In het afgelopen jaar heb ik mijn visie op fotografie mogen zien veranderen. Ik neem je in deze blog mee in mijn afgelopen jaar en de verandering waar ik naar toe wil in 2024!
Zwangerschapsfotoshoot in Beetsterzwaag - Friesland
22 dec., 2023
Deze zwangerschapsfotoshoot in Beetsterzwaag vond plaats in augustus, terwijl de heide van Friesland nog prachtig in bloei stond. Ik ken in Beetsterzwaag verschillende idyllische locaties die prachtig zijn om een zwangerschapsshoot te doen. We spraken op een ochtend af en we hadden geluk, want er was een zacht zonlicht aanwezig, maar niet te fel!
Newbornshoot Drachten
22 dec., 2023
Newbornshoot Drachten! Niks is leuker voor een fotograaf dan een gezin meerdere keren voor de lens te mogen hebben. Dit leuke gezin mocht een derde kindje verwelkomen in hun gezin. In augustus mocht ik hun zwangerschapsfoto's maken in de bossen van Friesland en als kers op de taart mocht ik hun prachtige kleine meisje bij hun thuis op de foto zetten.
Zwangerschapsshoot in januari
15 dec., 2023
Van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap. Waarschijnlijk ben je uitgerekend rond maart en denk je er over na om een zwangerschapsshoot in januari te boeken. Een zwangerschapsschoot is het mooist als je tussen de 30 en de 36 weken van je zwangerschap bent. Misschien twijfel je of je een zwangerschapsshoot wilt doen in januari omdat het in de natuur dan niet heel kleurrijk is, of dat het misschien te koud is. Ik neem je mee in mijn gedachten hierover.
Newbornshoot in Stiens
11 dec., 2023
Ik werk voornamelijk in Noord Nederland. Momenteel ben ik met enige regelmaat in het mooie Stiens te vinden. Super leuk om zo door Groningen, Friesland en Drenthe te rijden voor de mooiste gezinsshoot en newbornshoots.
Fotoshoot in het voorjaar
01 dec., 2023
Fotoshoot in het voorjaar! Terwijl ik dit schrijf, dient de winter zich net aan. In de winterperiode is het voor mij als fotograaf wat rustiger, omdat de meeste klanten hun fotoshoot in het voorjaar boeken. Uiteraard gaan de zwangerschapsshoot en de newbornshoot gewoon door. Maar gezinnen kiezen toch vaak voor een fotoshoot in het voorjaar. Met dit leuke gezinnetje kozen we voor een mooi stukje natuur tussen Heerenveen en Drachten, bij Nij Beets.
Gezinsshoot in het bos
28 nov., 2023
Gezinsshoot in het bos in het najaar! Dit was de derde keer dat ik dit gezin mocht fotograferen. De eerste keer mocht ik de bruiloft van Jeroen en Lisanne fotograferen, toen hun dochter geboren werd mocht ik de newbornshoot verzorgen en nu ze bijna een jaar werd, mocht ik ze weer voor de lens hebben.
Zwangerschapsshoot in de lente
28 nov., 2023
Een zwangerschapsshoot in de lente. Je kunt een zwangerschap niet plannen en daarom kun je ook niet echt plannen wanneer je zwangerschapsshoot zal zijn. Een zwangerschapsshoot plan je vaak tussen week week en week 36 van je zwangerschap en als die periode in de lente valt, is dat mooi meegenomen. Al kun je in elk seizoen prachtige zwangerschapsfoto's maken.
Newbornshoot met gezin
27 nov., 2023
Een newbornshoot met gezin. Het kan op verschillende manieren, maar mijn voorkeur gaat naar een newbornshoot met het hele gezin. Iedereen hoort erbij en dit mooie moment wil je niets liever dan met elkaar beleven. Ik kan me goed voorstellen dat het een uitdaging kan zijn om alle kinderen in de kleren te krijgen, het huis enigszins aan kant en je baby tevreden, maar het is het dubbel en dwars waard!
Newbornshoot in Leeuwarden
27 nov., 2023
Na een prachtige zwangerschapsshoot met de ouders van dit mannetje te hebben gedaan, mocht ik een paar weken na de geboorte van de kleine man op weg naar Leeuwarden voor een newbornshoot. Voor een fotograaf is er niets leuker dan gezinnen weer terug te zien.
Zwangerschapsfotoshoot
27 nov., 2023
Zwangerschapsfotoshoot! De heide stond prachtig mooi in bloei toen dit leuke gezin een zwangerschapsfotoshoot had staan. De zon scheen prachtig door de bomen en de kleine jongen huppeltje lekker in het bos rond. Dat is het leuke aan een fotoshoot in de buitenlucht, want er is altijd genoeg te ontdekken.
Fotoshoot in Friesland
24 nov., 2023
Fotoshoot in Friesland en uiteraard op de mooiste locatie, Beetsterzwaag. Alhoewel ik ook graag uitwijk naar Appelscha of Bakkeveen, ben ik toch het liefst met de leuke gezinnen in Beetsterzwaag.
Zwangerschapsshoot in Friesland met gezin
22 nov., 2023
Zwangerschapsshoot in Friesland met gezin. Met dit mooie gezin gingen we de bossen van Beetsterzwaag in om de zwangerschap van Sanne vast te leggen. We spraken af op de parkeerplaats van de poostweg en wandelden naar deze mooie locatie. De fotoshoot was in mei en het weer was fantastisch. We hadden er een prachtig zonnetje bij, die we uiteraard in gebruiken tijdens de fotoshoot.
Day in the life fotoshoot
21 nov., 2023
Een day in the life fotoshoot die ik mocht verzorgen bij dit leuke gezin in Drenthe. Ik vind het altijd zo grappig dat iedere provincie zijn eigen stijl heeft. Als ik door Friesland rijd hebben de oudere huizen en boerderijen een hele andere bouwstijl dan de oudere huizen en boerderijen in Drenthe. Toch jammer dat dat karakterastieke van een provincie verdwijnt. Maar goed, mijn mijmering over de geschiedenis van huizen is niet waarom jullie hier zijn. Ik neem je mee in de day in the life fotoshoot van dit leuke gezin!
Gezinsshoot in Friesland
19 nov., 2023
Ik weet het nog goed, in mei een prachtige gezinsshoot in Friesland, Appelscha. Een fijne, niet te warme dag, maar perfect voor een ontspannen fotoshoot. De ouders van dit meisje gaven aan heel graag foto's te willen hebben van een fijn moment samen en niet te geposeerd. We volgende het kleine meisje en speelden een fijn uurtje in de grootste zandbak van Friesland.
Fotoshoot tussen de bloemen
19 nov., 2023
Uiteraard zijn de mooie bloemen er niet altijd! In juni en juli is toch wel het moment om jezelf onder te dompelen in de mooie kleuren van het voorjaar. Ze staan niet overal maar op een mooi plekje in Friesland heb ik een prachtig klein stukje gevonden.
Fotoshoot gezin Havelte
16 nov., 2023
Zo leuk om een gezin te mogen fotograferen! Dit gezin is één gezin van een volledige familie die ik mocht vastleggen. Ik neem je mee in de prachtige beelden die ik heb mogen maken van dit mooie gezin.
Fotoshoot geregistreerd partnerschap
16 nov., 2023
Een fotoshoot voor geregistreerd partnerschap! Dit leuke stel koos ervoor om voordat ze naar het gemeentehuis gingen om hun geregistreerd partnerschap te ondertekenen een fotoshoot te boeken met hun mooie gezin.
Zwangerschapsshoot Friesland Appelscha
09 nov., 2023
Appelscha is een prachtige locatie om jullie zwangerschap vast te laten leggen. De mooie natuur is een cadeautje en een prachtige achtergrond voor jullie zwangerschap. Kijk mee naar deze mooie fotoshoot.
Fotoshoot Gasselte
26 okt., 2023
Gasselte is een prachtige locatie om jullie mooiste foto's te laten maken. Mooie natuur, goed te lopen vanaf de parkeerplaats en genoeg mooie plekjes om te spelen. Lees je gauw verder?
Welke week zwangerschapsshoot
18 sep., 2023
In welke week plan je nou je zwangerschapsshoot? Een veelgestelde vraag en in deze blog ga ik jou daar antwoord op geven! Lees je mee?
Zwangerschapsshoot buiten
28 aug., 2023
Er is iets prachtigs aan het vastleggen van de bijzondere momenten van een zwangerschap, vooral in de buiten lucht. De natuur als achtergrond en een prachtige zwangere vrouw, ontstaan de mooiste beelden.
Zwangerschapsshoot in de herfst
05 jul., 2023
In Friesland, Nederland, bied ik als gezinsfotograaf sfeervolle zwangerschapsshoots aan, onder andere in de betoverende herfst. Een herfst zwangerschapsshoots vangt de warme kleuren en de rustieke charme van dit seizoen perfect.
23 jun., 2023
Yes, het is weer tijd om aardbei rabarber jam te maken!
11 jun., 2023
De moestuin in April
Gezinsshoot Drachten
18 apr., 2023
Jullie wonen in Drachten of in de omgeving van Drachten en willen graag een fotoshoot plannen! Wellicht om eindelijk weer eens mooie gezinsfoto's te laten maken of jullie zwangerschap te laten vastleggen door een fotograaf. Ik wijk vaak uit naar mooie natuurgebieden in de omgeving van Drachten. Je vindt me dan ook vaak in de omgeving van Beetsterzwaag.
Zwangerschapsshoot
18 apr., 2023
Een zwangerschap fotoshoot. Ik snap het wel als jij je afvraagt hoe zo’n complete fotoshoot er ongeveer uit ziet. Het is best wel spannend. Je spreekt af en met een onbekende fotograaf en moet dan ineens leuk gaan doen voor een camera. Voor mij is het altijd heerlijk als een klant toegeeft dat het best wel een beetje spannend is. Ik doe altijd onwijs mijn best om het zo ontspannen mogelijk te laten verlopen. Hoe ik dat doe en wat je aan het einde mag verwachten lees je in deze blog.
Spontane foto's
18 apr., 2023
Wat zijn nou spontane foto’s? Wanneer is spontaan nou echt spontaan en wanneer is het geposeerd? Ik ben dol op ongeposeerde foto’s, maar ik hou ook onwijs van het gebruik maken van het mooiste licht. Dat is soms best een zoektocht in mijn visie als fotograaf. Een zoektocht naar wat het beste bij mij past. Daarom ga ik je hier daarover meer vertellen.
Newbornshoot
18 apr., 2023
Van harte gefeliciteerd! Of jullie zijn nu in blijde verwachting of jullie hebben net jullie kleintje in jullie armen. Ik hoop in beide gevallen dat het super goed met jullie gaat! Je bent ongetwijfeld op deze blog omdat jullie nadenken over het inplannen van een newborn fotoshoot. Je bent uiteraard onwijs trots op jullie kleintje en dat wil je laten fotograferen, zodat je altijd terug kunt kijken naar deze mooie momenten. In deze blog ga ik je een paar tips geven om goed voorbereidt een newbornshoot te plannen.
Twijfel je wel eens of je een zwangerschapsjurk zou willen lenen? Ik neem je mee in hoe ik hierover
13 apr., 2023
Twijfel je wel eens of je een zwangerschapsjurk zou willen lenen? Ik neem je mee in hoe ik hierover denk. Ik vind het prachtig om in deze periode een fotoserie van je te maken, zoals jouw leven er nu voor je uit ziet. Met je man, je kindjes of misschien wil je dit moment voor jezelf vastleggen. Ik hou van echte beelden, met kleding waar je je fijn in voelt. Daarom adviseer ik ook altijd om eerst in je eigen kledingkast te kijken omdat jij dit bent op dit moment in je leven. Ik vind het belangrijk dat jij jezelf herkent in een foto. Dat je later terugkijkt en misschien wel denkt: “ja, zo liepen we er vroeger bij”. Tegelijkertijd is het ook zo onwijs leuk om je even extra mooi te voelen in een prachtige jurk. Met mooie kleuren en stoffen die comfortabel zitten en je zwangere buik extra mooi maken. Ik heb er voor gekozen om ook een aantal van deze zwangerschapsjurken aan te schaffen. Hieronder laat ik zien welke jurken ik heb en welke je kosteloos kunt lenen tijdens een fotoshoot.
Fotoshoot met je kinderen
13 apr., 2023
Eindelijk, je hebt een fotoshoot geboekt met je gezin of familie. Misschien verwachten jullie nog een kindje en is het daarom tijd om nieuwe foto’s te laten maken. Je hebt ook al een aantal oudere kinderen die uiteraard niet ontbreken. Je ziet erg uit naar het eindresultaat, maar laten we eerlijk wezen, een beetje spannend is het ook wel. Een fotoshoot met je kinderen, want hoe gaat het zijn? Ik ga je een aantal tips en tops geven op hoe jij je kinderen het beste kan voorbereiden op een fotoshoot bij mij.
Borstvoedingsfotografie
29 mrt., 2023
Borstvoedingsfotografie. Een prachtige herinnering aan een tijd die voorbij vliegt. Voordat je het weet eten ze met de pot mee en mis je de tijd dat je ze nog zo dichtbij hield tijdens het voeden.
Fotoshoot locaties Friesland
29 mrt., 2023
Mijn favoriete fotoshoot locaties in Friesland. Friesland is een prachtige provincie met de mooiste plekjes voor een fotoshoot. Inmiddels ben ik groot fan van Beetsterzwaag, Het heeft alles wat je zoekt in een locatie. Maar ook zeker Bakkeveen en Appelscha zijn prachtige natuurgebieden voor een fotoshoot.
14 mrt., 2023
Eind vorig jaar fotografeerde ik de prachtige tuin van een vriendin. Tussen de hoogspanningsmasten is een klein paradijsje gecreëerd!. De laatste oogst was wel een feit, want de dagen werden al gauw korter. De herfst liet tijdens de shoot al flink van zich voelen, met een flinke wind!
09 mrt., 2023
In kortehemmen is een prachtige zelfoogsttuin. Genaamd Groente bij buurman. Je kunt hier in abonnementsvorm elke week een tas met versgeoogste groente meenemen. Deze groente mag je zelf oogsten. Zo leuk om samen met je kinderen te doen. Martha vroeg of ik de moestuin wil fotograferen met mijn drone. Zo kun je de ontwikkeling van de groei van de tuin mooi zien. Drone fotografie Friesland
Share by: